Circuitul Galbenei din Padiş

Share pe Facebook
Natură

Cheile Galbenei reprezintă locul cel mai spectaculos al zonei Padiş, dar posibil şi al munţilor Apuseni. Nu este uşor accesibil, dar se poate ajunge printr-o drumeție de la campingul Glăvoi sau din direcţia opusă, cu o maşină de teren, pe un drum forestier denivelat.

Pornind de la intrare se poate parcurge un circuit de 3 ore, care conţine cărări sub defileu, care uneori conduc pe stânci calcaroase – unde pe alocuri căţărarea este facilitată de lanţuri – iar ultima parte, care duce asupra unui pârâu, se poate parcurge apucând un lanţ şi călcând pe cârlige din metal, iar la întoarcere cărarea duce pe creasta unei stânci. Panorama acestei etape este magnifică.

Pe lângă fagi, atracţia principală o reprezintă stâncile, dar putem vedea şi pârâuri ascunse şi peşteri, toate acestea apărând într-un mod foarte specific.

Aproape fiecare anotimp prezintă atracţii, dar cea mai frumoasă perioadă a anului este sfârşitul primăverii când înfloreşte vegetaţia, când leurola şi alte flori se întind ca un covor imens peste pământul pădurii. Însă este minunată şi toamna, când frunzele copacilor îşi schimbă culorile.

  • 0 Curățenie

  • 0 Protejat

  • 0 Accesibilitate

  • 0 Spectaculos

  • 0 Neatins
Recomandat de

Grupul PONT

Asociere civilă