Despre Inițiativă

Proiectul "7 minuni ale Transilvaniei" este iniţiativa comună a platformei Transindex şi goTransylvania, în cadrul căruia în mai 2017, în timpul primei campanii pe baza a 20.000 de voturi am ales cele 7 minuni ale Transilvaniei. Dar accentul nu este pe cele 7 minuni selectate, ci dimpotrivă se doreşte promovarea şi prezentarea celor care au fost supuse votului. Scopul nostru nu este să intensificăm o competiţie, ci să prezentăm valorile fără vreun interes. Evident, Transilvania nu are doar 7 sau 34 de minuni, lista noastră, care a fost structurată pe baza recomandărilor furnizate de experţi, organizaţii profesionale şi alegători, este în primul rând un material care ne îndeamnă la reflecţie şi care se extinde constant. Vă îndemnăm să-l citiţi, să recomandaţi alte minuni şi să împărtăşiţi favoritele voastre! Să începem să construim împreună imaginea Transilvaniei şi să o facem vizibilă!

Considerăm că este important să arătăm valorile şi atracţiile Transilvaniei, precum şi să încurajăm comunitatea care trăieşte aici şi cele care călătoresc aici să acorde atenţie acestor valori şi să aibă grijă de ele. De aceea am creat sistemul nostru de evaluare cu ajutorul căruia vizitatorii sau locuitorii pot indica starea minunii în cauză. În acelaşi timp, am rugat trei organizaţii profesionale extrem de importante să valideze acest sistem de evaluare cu numele lor. Nu numai să admirăm, dar să şi protejăm minunile Transilvaniei.

Pentru a compila lista noastră, am cerut ajutorul experţilor şi organizaţiilor profesionale, lista minunilor s-a realizat pe baza recomandărilor lor şi fireşte, bazată pe recomandările alegătorilor se extinde în mod constant. În cazul în care există o minune, care crezi că lipseşte de pe lista noastră actuală, te rog să ne scrii o sugestie. Vă mulţumim pentru atenţie şi încredere!

Proiectul "7 minuni ale Transilvaniei" este iniţiativa comună a platformei Transindex şi goTransylvania, în cadrul căreia în cursul lunii mai 2017 am selectat din 34 minuni 7 minuni transilvănene – locaţie, tradiţie, monument, clădire. Dar accentul nu se pune pe cele 7 minuni selectate, ci pe cele nominate, adică pe popularizarea şi prezentarea acestora.

Scopul nostru nu este intensificarea unei competiţii, dimpotrivă prezentarea valorilor fără a avea vreun interes anume și atragerea atenţiei asupra minunilor din Transilvania. De aceea, ne străduim să oferim un mediu şi o platformă de calitate atât pentru localnici, cât şi pentru vizitatori, în așa fel, ca ei să primească o imagine autentică despre acele frumuseţi, despre care se aud atâtea vorbe, dar care nu se regăsesc în imaginea naţională.

Evident, Transilvania nu are doar 7 sau 34 de minuni, lista noastră, pe care am structurat pe baza recomandărilor experţilor, organizaţiilor profesionale şi alegătorilor, este în primul rând o listă de reflecţie şi este în continuă extindere, pentru care vă cerem şi ajutorul vostru.

Scopul aplicaţiei goTransylvania este acela de a pune în lumină aceste minuni pentru cât mai mulţi oameni, să ofere îndrumare, să ajute în orientare şi în a se bucura din plin de şederea, plimbarea, vizita şi distracţia transilvăneană. Acest obiectiv a dat naştere şi iniţiativei „7 minuni ale Transilvaniei”, prin care dorim să atragem atenţia pe scară largă asupra peisajelor, obiceiurilor, artei, istoriei şi patrimoniului nostru construit.

Pe lângă interfaţa mai sus menţionată am dori să se formeze un canal de comunicare direct între organizaţiile profesionale, nonguvernamentale, administraţiile locale şi specialişti, adică am dori să asigurăm tuturor o platformă de comunicare cu intenţia de a o dezvolta, prezenta o imagine mai clară a Transilvaniei. Suntem deschişi la ideile şi opiniile bune şi constructive. De aceea vă rugăm, dacă aveţi orice idee, opinie sau plan, să ne căutaţi la oricare dintre datele de contact de pe site-ul nostru.

Citiţi, propuneţi, împărtăşiţi favoritele voastre! Haideți să construim împreună imaginea Transilvaniei!

Vă mulţumim pentru atenţie şi încredere!